Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Combineren

De kersttafel van Nancy van @onshaarlemsehuisje

Blij verrast was ik toen Nancy van de mooie instafeed @onshaarlemsehuisje, mij vroeg om samen een kersttafel te dekken bij haar thuis. Ze heeft een prachtige aubergine kleurige wand achter haar tafel die heel inspirerend was om een kleurcombinatie bij te bedenken. We kozen voor grijs, roestbruin en aubergine en Nancy bedacht er simpele, originele d.i.y. decoraties bij.

Kersttafel dekken met diy
Kersttafel dekken met diy naambordjes

Het tafelkleed als basis

Nancy wilde graag een lichtgrijs linnen tafelkleed als basis, dezelfde kleur als haar stoelen en een mooie neutrale kleur bij de aubergine muur. Zelf heeft ze een wit servies en ze vond het leuk om te zien welke kleuren ze erbij kon combineren om het wat kleurrijker te maken. Toen ik roestbruin voorstelde moest ze even wennen maar toen ze het resultaat zag was ze heel blij.
Het maakt de combinatie warm en kleurrijk.

Kleuren servies afwisselen

We hebben het witte servies afgewisseld met roestbruine bordjes en soepkommen om laagjes te creëren waardoor het wat spannender wordt. De aubergine kleurige linnen servetten hebben we tussen de borden gelegd en losjes over de rand van de tafel laten hangen, lekker nonchalant. Alsof ze ervoor ontworpen zijn passen de kandelaren in de kleur zijdegrijs er perfect bij. Ze zijn mooi dun en elegant waardoor je de persoon tegenover je aan tafel nog goed kunt zien. Tussen de kandelaren door hebben we hier en daar een aparagus tak gelegd en kleurrijke papieren kerstballen in de accent kleuren.

 

De kersttafel dekken met vintage servies
De kersttafel dekkende vintage servies

Mix van vintage en nieuw servies

Voor het soepje vooraf hebben we vintage en nieuwe kommen afgewisseld. Het bijzondere van vintage servies is dat het uniek is, nadeel is dat je niet altijd 6 dezelfde soepkommen vindt, maar dan is het juist leuk een mix te maken van oud en nieuw. De roestbruine borden geven niet alleen een kleur accent maar zijn door het opstaand randje ook een mooi accent. Tussen de twee lagen roestbruin ligt een klein lichtgrijs vintage bordje.

DIY Naamkaartjes

De geborduurde naamkaartjes maakte Nancy zelf, voor ieder een persoonlijk kaartje. Een kerstboom, kerstbal, ster of rendier allemaal even leuk en eenvoudig zelf te maken.

 

Tafeldekken voor kerst met kandelaren
De kersttafel dekken met goud

Zwarte kandelaren

Ook zwart is een mooie kleur om mee te combineren op deze tafel zoals hier met de 5-armige kandelaars. Dat wilden we ook nog even uitproberen. Het zwart komt terug in de wandplanken achter de tafel en is een stevige kleur tegen de aubergine wand. De kandelaren zijn elegant en perfect van maat voor op tafel en geven een zee van licht. De beschrijving voor de geweldige guirlande van eucalyptus met lichtjes, boven de tafel, vind je ook op de site van Nancy,

Dierbare Kerstherinneringen

Nancy wilde ook wat persoonlijke kerstdecoraties op tafel zetten, waar ze dierbare herinneringen aan heeft zoals de gouden rendier en de kleine engel van hout. Deze krijgen een mooi plekje op een kleine dienblad met poten aan de kop van de tafel. Zo komen ze mooi tot hun recht en na het diner kan ze het verplaatsen naar een andere plekje in de woonkamer.
Wil je de groen decoraties op tafel heel subtiel houden, knoop dan een takje eucalyptus om de voet van een omgekeerd wijnglas.

Alle foto’s zijn gemaakt door Nancy, je vindt de beschrijvingen en nog meer leuke blogs van haar op www.onshaarlemsehuisje.nl

 


Shop de stijl

Klein bord Georgetown brown UNC

Klein bord, Georgetown brown, UNC
€ 14,95

Licht grijs linnen tafelkleed

Linnen tafelkleed Mist
€ 89,00

linnen servet Broste aubergine

Linnen servet, Broste Copenhagen
€ 7,95

grote waxinelichthouder met gouden stippen

Waxinelicht houder
€ 8,95

vintage soepkom met knop

Vintage soepkom
€ 4,95

Dunne kandelaar zijdegrijs 50 cm

Dunne kandelaar, zijdegrijs, 50 cm
€ 59,99

Kerstboomkaars goud

Kerstboom kaars goud
€ 6,95

Klassieke kandelaar K'Willeminhuis- zwart

Klassieke kandelaar 50cm
€ 99,90

Dienblad van mango hout op pootjes

Dienblad op pootjes, mango hout
€ 49,95

waxinelichthouder met goudrandje

Waxinelicht glaasje
€ 3,75

groot en klein bord ro smit wit

Groot bord Studio Ro Smit
€ 27,95

Laag schaaltje van Colditz

Kleine schaal/kom- vintage
€ 4,50