Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Combineren

Kerst met glans

Een warme, kleurrijke combinatie voor de kersttafel, met een wit servies als basis. Je hoeft alleen het linnen toe te voegen en een paar vintage items van amber- of parelmoer glas en je hebt een prachtige warme kerstsfeer op tafel.

kersttafel decoratie in brique
kersttafel aankleden met vintage glas

Het linnen tafelkleed is niet alleen met Kerst mooi, maar ook daarna heb je er nog veel plezier van, denk aan het voorjaar, wit servies op het zacht roze tafelkleed en een vaas met bloesemtakken erop!
Voor kerst kun je het tafelkleed combineren met brique-kleurige servetten en warm amberkleurig glas zoals deze vintage waterkaraf en likeur glaasjes en de kleine parelmoer kommetjes die leuk zijn om een amuse of klein voorafje in te presenteren.

kersttafel gedekt in roze en brique
kersttafel decoratie in oud-roze

Je kunt kiezen voor servetten in dezelfde kleur als het tafelkleed maar door net een tintje donkere te gaan geeft het meer contrast en pit aan de tafel en wordt het een geheel met het amberkleurig glas en de goudtinten in de decoraties. Door het servet tussen de twee borden te leggen geeft het ook meer diepte aan de tafel.

Je kunt het servet nonchalant dubbel vouwen zoals het eerste beeld boven of over de lengte vouwen en over de rand van de tafel laten vallen, dit geeft ook het vooraanzicht van de tafel meer kleur.

Het linnengoed van Broste is op een natuurlijke manier geverfd met aandacht voor het milieu. Het is licht van structuur waardoor het soepel valt en een mooie nonchalante uitstraling heeft.

likeurglaasjes van amber glas
kersttafel roze bovenaanzicht

Een beetje glans en glitter geeft een echte kerstsfeer op tafel, zoals een kleine decoratie op het bord en een paar kerstpegeltjes aan een mooie bessentak, die elegant over de tafel hangt. Het amber kleurig glas glimt ook mooi op bij kaarslicht en zal de sfeer versterken.

De kerstdecoratie op het bord maak je door een blaadje uit de tuin een paar weken te laten drogen tussen keukenrol en een stapel boeken. Als het goed droog is kun je het met een spuitbus goud spuiten. Je bindt het kerstpegeltje eraan vast met een heel dun goudkleurig metaaldraadje.