Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Servies combineren

mix van oud en nieuw servies

Wij houden van de mix van vintage en nieuw servies op tafel. Niet alleen omdat de verschillende stijlen en materialen elkaar versterken maar ook omdat je daarmee je eigen persoonlijke stijl kunt creëren, tenslotte zal niemand dezelfde combinaties kiezen.

Voor deze productie hebben we als basis wit, handgemaakt servies gekozen en laten we zien dat je door de keuzes die je maakt een hele andere sfeer kunt creëren.

vintage combineren op tafel 1

 

In de eerste, koloniale, stijl hebben we het servies gecombineerd met okergeel retro- en vintage servies en een oudroze, linnen tafelkleed. Het roze komt terug in de vintage Franse bordjes met handbeschilderde bloemen. Een gewaagde combinatie maar heel warm en persoonlijk. De koloniale sfeer wordt versterkt door de bijzondere vintage glazen en het tropische blad in de vaas. Het servies hebben we om en om gemixt in laagjes, alleen de glazen kommetjes zijn bij elke gast hetzelfde, daardoor blijft het een geheel.

 

vintage servies combineren met rose

 

De tweede stijl is meer ingetogen en basic. Hier hebben hebben we het witte servies gecombineerd met vintage glaswerk en hout en door de eenvoudige vormen en het materiaal hiervan oogt het geheel heel modern. Het grof linnen tafelkleed heeft een meer ingetogen ‘hazelnoot’ kleur wat mooi combineert met de kleur van het hout en het rookglas van de wijnglazen. De eenvoud van de gedekte tafel komt terug in de robuuste vaas met een enkele tak erin. Het sierlijke randje van het glazen bordje komt terug in het brocante bestek.

 

vintage servies combineren 3
vintage servies combineren 4

Fotografie: Peggy Janssen

Niet alle artikelen uit deze beelden zijn bij ons te koop omdat dit een productie was die we voor publicatie in een tijdschrift gemaakt hebben. Hieronder de adressen waar je wat kunt kopen:

Linnen tafelkleden: ByMolle, handgemaakt wit servies: Annemieke Boots, okerkleurig glaswerk: Nordal, brede platte schaal van keramiek: ohmyhome, okerkleurige vaas en bordjes met schulp: HK Living, kleine platte ovale schaal: Marjoke de Heer, grote okerkleurige onderborden: Fortune flea. Kleine handgemaakte espressokopjes: Ottomania