Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Combineren

Een groene kerst

sfeerbeeld groene kersttafel

 

Hou je van een mooie natuurlijke kerst, zonder glans en glitter maar wel elegant en stijlvol dan vind je dit misschien ook leuk voor jouw kersttafel.

Zo doe je het:

  • Leg twee verschillende kleuren tafelkleden diagonaal over elkaar heen. Zo kun je de tafelkleden ook lekker ruim over de tafel laten hangen wat een extra feestelijk gevoel geeft.
  • Wissel de kleuren van het servies af, wit onderbord met zand bordje erop en bij de volgende andersom, zand onderbord met wit klein bordje erop. Doe hetzelfde met verschillend kommetjes. Hier geven de brique kleurige kommetje net iets meer pit aan de tafel. Vind je het teveel of heb je niet verschillende kleuren servies, kies dan alleen voor verschillende kommetjes, dat kan al voldoende effect hebben.
  • Pak de servetten bij de punt en leg ze tussen de twee borden, zo dat ze ruim over de rand van de tafel vallen. Omdat je meer servet ziet geeft het ook meer kleur aan de tafel en het aangezicht van de tafel is hierdoor ook spannender.

kerstdecoratie in een glaasje
kersttafel met groen decoratie

Wil je nog meer decoratie op tafel brengen of het persoonlijker maken,  dan kun je een klein groen “kerstpotje” toevoegen die de gasten na afloop mee kunnen nemen.

  • Je kunt voor elke gast een ander “persoonlijk” potje maken. Verzamel doorvoor kleine glazen potjes, bijvoorbeeld jampotjes, weckpotjes of yoghurtpotjes.
  • Vul de potjes met een klein beetje aarde en mos en steek er wat groene takjes of bloemen in.
  • Je kunt er ook een kaartje aanhangen met de naam van de gast of een kerstwens.
  • Zet ze verspreid over de tafel of zet ze er één bij elke gast neer in het kommetje of op het bord. Met een naamkaartje eraan heb je gelijk een tafelschikking!

een groene kersttafel
kerstdecoratie op bord met salie

  • Ga lekker de hoogte in met kandelaren. Dat geeft allure aan de tafel. Zorg dat het niet te massief wordt en dat de gasten nog wel tussen de kandelaren door kunnen kijken.
  • De asparagus takken zijn nonchalant over de tafel gelegd, tussen de kandelaren door, eventueel kun je er nog een snoer kerstlichtje doorheen leggen dan maakt het nog feestelijker.
  • Wil je geen ‘kerstpotjes’ neerzetten dan kun je ook voor deze optie kiezen. Een takje salie waarvan de uiteinde van de blaadjes met glitter versierd zijn, ook hier kun je weer een kaartje aan binden met de naam van de gast of een kerst wens.

kerstdecoratie voor op tafel
servies combinatie groen en brique

Is jouw servies niet compleet meer dan is het juist leuk om te mixen met andere serviesonderdelen ook in andere kleuren. En overweeg je om aanvullend servies te kopen, dan hoeft dat dus niet in grote hoeveelheden. Mix ook gerust aardewerk en glas, rond en ovaal, hoog en laag. Elke gast kan zijn eigen combinatie krijgen, zorg er wel voor dat je binnen een bepaald kleurgamma blijft anders kan het ook een rommeltje worden.

Tip: Een kommetje soep, kun je ook op een langwerpig schaaltje zetten, takje eucalyptus eromheen binden, kleine klokje of kerstpegeltje eraan en zo kun je het heel mooi opdienen.

Hele fijne kerstdagen!