Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Stylen & combineren

vaas en blad

Wij houden van de natuur en de seizoenen. Elk seizoen geeft andere bloemen, bladeren en kleuren waar je nog meer van kunt genieten als je ze in huis haalt. Maar hoe combineer je groen en vaas op een eigentijdse manier.

sfeerbeeld groep vintage vazen

 

Over onze vazen
De vintage vazen in onze shop zijn allemaal uniek met hun eigen vorm en uitstraling vaak geproduceerd in Duitsland of Nederland in de jaren 70. Prachtig als solitair, indrukwekkend als groep bij elkaar.

Vazen groeperen in meerder kleuren

  • kies altijd een oneven aantal in verschillende vormen en hoogtes. Dan versterken ze elkaar en wordt het spannender.
  • blijf in één kleurgamma, eventueel met een neutrale kleur erbij. let wel op de verbindende factor: bijvoorbeeld een vaas met dessin waar alle kleuren in terugkomen.
  • hou de keuze voor groen eenvoudig. Een enkel blad, een gras of tak met zaden komt het mooiste in uit en dit hoeft niet in elke vaas.

 

vintage vaas west germany met tak
groep vintage witte vazen

Een enkele vaas
Sommige vazen zijn zo bijzonder dat ze op zich al decoratief zijn, het mooiste is dan een enkele tak of bloem die ook uitgesproken is. Vaas en tak in ton sur ton kleuren geeft rust en klasse. Vaas en tak (of bloem) in contrasterende kleuren zijn een eyecatcher in de kamer.

Tip: De tak op de linker foto van de Zegekruid (Nicandra) heeft niet alleen een elegante vorm maar ook prachtige lampionnetjes die mooi indrogen als je geen water in de vaas doet.

Vazen groeperen in één kleur
Hou je meer van rust kies dan voor een groepje vazen in één kleur, leef je uit in hoogtes, vormen, en dessins. Het groen mag kleurrijker zijn en zal mooi uitkomen zoals een enkele hortensia of een mooie rode pimpernel.