Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Stylen & combineren

Van karamel tot chocolade bruin

Bruin is een mooie, warme kleur die we in servies soms op een negatieve manier associëren met de jaren 70 en dat is jammer. Er is zoveel mooi, vintage serviesgoed in verschillende tinten bruin, van karamel tot chocoladebruin, als je die met veel wit of licht grijs combineert blijft het fris, oogt het modern en geeft het juist een beetje pit op tafel.

Probeer het eens uit!

Servies kleuren combineren

We kiezen vaak voor veilig, gaan voor een wit of grijs servies omdat het tijdloos is en niet snel verveelt. Dat is absoluut waar, maar dat neemt niet weg dat je soms wel iets anders wilt en dan is het een mooie basis om met een andere kleur servies te combineren en waarom niet een keer met een bruin tint?

Hier zie je hoe mooi dat kan zijn. Er zijn verschillend kleuren bruin met elkaar gecombineerd. Het witte bordje als tussenlaag en een wit tafellaken zorgen dat het fris blijft en niet vol loopt. De roestbruine servetten zorgen voor een warm kleur accent en de ovale schaal verbind het geheel, alle kleuren komen hier in terug.

Styling tips:

 • Leg de bruine serviesonderdelen niet direct op elkaar, zorg voor wit ertussen.
 • Let op de vormen van het servies, kies je voor eenvoudige vormen, dan oogt het moderner.
 • Kies voor maximaal 3 kleuren bruin, en laat deze eventueel terugkomen in een dessin, dit kan een schaal zijn maar ook een klein bordje of soepkom.
Caramel vintage serveis
Vintage servies op tafel

Honing, caramel en roestbruin

Vind je dit te donker, dan kun je ook voor warme, lichte bruintinten kiezen zoals honing, karamel en roestbruin en meer wit servies toevoegen. Omdat het heel licht wordt door veel gebruik van wit, mogen de gekleurde items er echt uitspringen door vorm of decoratie zoals de mooie ovale vorm van het schaaltje, het bijzonder gevormde fonduebord en het fijne streepjes motief van het diepe bord. De kandelaren en servetten zijn ook licht van kleur zodat de nadruk op de vormen van het gekleurd servies blijft liggen.

Styling tips:

 • Kies voor elke gast één mooi gekleurd onderdeel en laat de rest wit zijn, hierdoor valt het gekleurde onderdeel nog meer op.
 • Wissel de sets af, niet elke gast hoeft dezelfde combinatie serviesgoed te krijgen, wit onder en kleur boven of anders om.
 • Zet schalen op tafel, ook dit mogen blikvangers zijn.
 • Stem het gerecht af op de kleur van het servies, dan zal het geheel nog indrukwekkender worden. Zie hoe mooi de donker paarse druiven uitkomen op het fonduebord!
Vintage servies in naturel tinten
Vintage servies combineren

Vergrijsde tinten servies

Hou je meer van rustige en vergrijsde tinten dan kun je voor koelere bruin tinten kiezen zoals koffie- en chocoladebruin die ook mooi met grijs combineren. Je zou hier eventueel voor een grijs tafelkleed kunnen kiezen.Het geheel is veel rustiger en de spanning zit meer in de subtiele details als een stippeltje in het aardwerk, aflopend kleurgebruik en een smal biesje in een contrast kleur. Het rookglas van de glazen sluit kwa kleur goed aan en is een mooi contrast tegen het matte aardewerk. Het bijzondere pannetje, is overigens heel leuk is om een stoofpotje voor twee in te serveren!

Styling tips:

 • Houd de vormen rustig en kies voor variatie in subtiele dessins en structuren van het serviesgoed
 • Linnen servetten met een ruig randje en de wollige katjes zorgen voor warmte en zachtheid tegen de koele kleuren en materialen van het servies.
 • Leg een klein bordje eens uit het midden, dan komen de ronde vormen van de verschillend bordjes op elkaar nog mooier uit.

Heb je inspiratie opgedaan? Bekijk hier onze hele collectie vintage serviesgoed en glaswerk.  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.