Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Stylen & combineren

Wintertijd – Soeptijd

header beeld wintertijd soeptijd

 

Niets is lekkerder in deze koude wintermaanden dan een kop warme (zelfgemaakte) soep. Snel klaar, gezond en het warmt je van binnen heerlijk op. En als je met liefde zo’n heerlijke soep gemaakt hebt voor familie of vrienden dan wil je het natuurlijk ook mooi opdienen want eten smaakt nog lekkerder als het mooi gepresenteerd is.

still stapel vintage soepkommen
sfeerbeeld soep in vintage kommen

Daarvoor hebben wij een hele mooie collectie soepkommen, vintage of nieuw. Tijdens onze vintage zoektochten komen we zoveel mooie soepkommen tegen, vooral de kommen uit de jaren, 50, 60 en 70 zijn zo mooi vormgegeven, dat we wel voor elke soep een andere kom zou willen gebruiken. Een lichtgroene doperwten soep zien we al voor ons in de prachtige, handgeschilderde, groene komen van Royal Goedewaagen maar een winterse knolselderij past weer heel mooi in een robuuste kom met handvat uit de jaren 70.

vintage soepkom groen woedewagen
vintage soepkommen bruin met kan sfeer

Natuurlijk blijft het bij vintage servies lastig om 4 of 6 van dezelfde items te vinden maar mixen is juist leuk omdat ze zo decoratief zijn,  als je maar binnen een kleurgamma blijft wordt het toch een geheel, bovendien zijn de kommen zijn niet alleen goed te gebruiken voor soep, maar denk ook eens aan één-persoons ovenschotel, stamppot of fondue, zo krijgt iedere gast zijn eigen persoonlijke kom. Lekker makkelijk zo uit de oven op het bord en heel origineel.

sukha servies met servetten mrs bloom
servies ro smit zand

Hou je niet van vintage en wel van puur en eenvoud en wil je investeren in een tijdloos, basic servies die niet gaat vervelen en niet snel breekt, dan zijn de kommen van Sukha of Ro Smit misschien meer iets voor jou. Handgemaakt door een Fairtrade organisatie in Nepal met een prachtige natuurlijke uitstraling. Elke kom waar je uit eet is met passie en liefde met de hand gemaakt door iemand die de ambacht van zijn voorouders geleerd heeft en die er een mooi basis inkomen voor terug krijgt.
Begin met een paar kommen, kijk of het bevalt en breidt de collectie langzaam uit door steeds iets bij te kopen en je creëert je eigen nieuwe erfstukken!