Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Servies combineren

Zomerstreepjes

Streepjes horen voor ons bij de zomer, smalle krijtstreepjes, vrolijk gekleurde strandstrepen of klassieke Bretonse strepen, ze doen ons allemaal denken aan zon, zee en warmte. Strepen zijn ook mooi op tafel. Voor deze zomertafel hebben we een tafelkleed met een smal olijfgroen streepje gekozen. Het is basic, een tikje klassiek Frans, niet te aanwezig en in combinatie met wit en licht grijs servies geeft het een fris ‘s zomerse sfeer die toch gekleed is.

 

tafel gedekt met streepjes

 

Het witte servies is modern van vorm en past mooi bij de klassieke streep van het tafelkleed. Om iets meer contrast te geven en de vormen van het servies mooi uit te laten komen hebben we hier en daar licht grijs servies toegevoegd. Als je dit tussen het witte servies legt zorgt het voor laagjes en meer diepte. Op een zomertafel mogen natuurlijk een waterkaraf en glazen niet ontbreken, hier gebruiken we vintage rookglas vanwege de mooie transparante, grijze kleur en de strakke en tijdloze vormgeving van dit glaswerk uit de jaren 70. De karaf en glazen hebben een lichte draaiing in het glas waardoor de zon weerspiegelt als het erop schijnt.

 

wit servies met rookglas op streep tafelkleed
zomertafel met rookglas

 

Vintage servies en glaswerk kom je niet veel meer tegen en dat maakt het uniek en maakt daarom jouw gedekte tafel bijzonder en persoonlijk, het zijn echte eyecatchers. Het bestek op deze tafel is verzilverd brocante bestek, stoer en sierlijk tegelijk, een mooie contrast bij het strak vormgegeven servies. De mix van strak, brocante en jaren 70 maakt het een spannend geheel.

Voor het  ultieme zomergevoel zetten we vers geplukte bloemen uit de tuin in een vaasje en leggen we één mooie bloem op elk bord. Wil je het liever niet op het bord dan kun je het ook losjes op een servet leggen.

Tip: De vintage ijscoupes en wijnglazen kun je ook gebruiken voor yoghurt of  een fruit salade als voorafje of om een mooi dessert in te presenteren.

 


Shop de stijl

witte kom van Ro Smit

wit kommetje, handgemaakt.
€ 13,95

Linnen tafelkleed met streep

gestreept tafelkleed 100% linnen
€ 95,00

vintage longdrink glas van rookglas

vintage longdrink glas
€ 3,95

vintage karaf van Luminarc

Vintage karaf van rookglas
€ 19,95

groot en klein bord ro smit wit

groot bord, handgemaakt
€ 27,95

Luminarc ijscoupes 5x

vintage ijscoupe
€ 2,50