Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
De makers

‘K willem in huis

De eigenwijze kandelaren van K’ willem in huis worden met liefde en aandacht gemaakt door Esther en haar vader Willem. Esther bedenkt de vorm en functie van een ontwerp, Willem bedenkt hoe het uitgevoerd moet worden. Samen zijn ze K’ willem in huis.

 

portret kwilleminhuis
set kandelaren kwilllem

Het begon met Willem…

Willem is 78 jaar en lasser, maar wel met een beperking. Op zijn 49ekreeg hij een beroerte en werd zijn linkerkant beschadigd, gelukkig zijn doorzettingsvermogen niet en ging hij door, in zijn schuur, met het maken van vuurkorven en tuinhekjes voor vrienden en buren. Het plezier groeide en de modellen ook. Esther werd ook enthousiast en begon spontaan dingen te ontwerpen die haar vader vervolgens ging maken en zo ontstond het idee om samen te starten met een bedrijfje.

Van hoofdzakelijk restanten ijzer maken ze een verfijnd ambachtelijk product waar nooit twee precies hetzelfde kunnen zijn. Ze werken graag met fijn rond ijzer. Vervolgens worden de producten niet recht gemaakt, maar juist wat wiebelig en een beetje krom. De lasnaden mogen gezien worden, want het is handwerk. Het ontwerp heeft altijd een mooi detail en een uitstraling die sober, simpel en verfijnd oogt.

Esther en Willem werken samen met andere creatieve doorzetters en sociale werkplaatsen die met veel zorg en liefde aan de producten meewerken. Dit brengt hun verder naar hun doel. Het maakt niet uit wie, wat of hoe je bent, een mooie opdracht maken is fijn en geeft een gevoel van trots.

Ester “Ik ben trots op mijn vader, hij is handig, geduldig en denkt mee. Heel trots, omdat hij altijd zo doorgezet heeft. Voor hem is dit een soort bewegings-therapie en voor mij een manier om mijn creativiteit te uiten. Bovendien worden we er allebei hartstikke blij van”.we blijken goed te kunnen samenwerken en het is echt leuk in de schuur waar we werken. Vader en dochter samen aan de slag, hoe bijzonder.. en als het een keer niet goed uitpakt beginnen we gewoon weer opnieuw!”