Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
De makers

Studio Ro Smit

Het mooie ambachtelijke servies van de collectie Tafelwaeren van Studio Ro Smit is ontworpen door Roland Smit en met de handgemaakt in Nepal.

portret ro smit kleur

Roland Pieter Smit by Anna-Marie Janssen

stapel servies Ro Smit alle kleuren

Roland Smit is een enthousiaste, bevlogen ontwerper die bij het ontwikkelen van zijn producten een duidelijke visie heeft. Hij vindt het belangrijk behoeftes, wensen en het welzijn van mensen centraal te zetten bij alles wat hij doet en wil inzicht geven in de verschillende processen van de productie en de herkomst van de producten. Daarbij streeft hij ernaar traditionele ambachten en processen die langzaam verdwijnen in stand te houden of te herstellen.

Voor de Tafelwaeren collectie vond hij al deze waarden in een samenwerking met een fairtrade organisatie in Kathmandu Nepal waar een groot deel van de bevolking nog steeds, volgens oude traditie, aardewerk producten met de hand maakt en waar de organisatie zorgt dat deze mensen een redelijk inkomen hiervoor krijgen.

stapel servies ro smit olijf
ro smit productie beeld nepal

Door de samenwerking in Nepal wil Roland een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van micro organisaties in Nepal en daarmee de plaatselijke bevolking te helpen.

De klei van deze streek met karakteristiek rode kleur wordt in de eerste helft van juni langs de rivierbedden gewonnen, waarna het op traditionele manier opgeslagen wordt en over de rest van het jaar verwerkt wordt tot producten. De Tafelwaeren collectie heeft een eenvoudige, eigen uitstraling en een mooie matte finish. De aardse kleuren bruin, olijf, zand en wit combineren onderling mooi met elkaar en gerechten komen er mooi op uit.

Het servies is een aantal maanden getest in een restaurant waar het veel en intensief gebruikt is. Het is sterk, barst niet snel en kan tegen een stootje, bovendien blijft het mooi bij gebruik in de afwasmachine.

Hieronder een leuke documentaire over de productie in Nepal.