Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
De zomertafel

Zomerdiner styling tips

Wat is het toch heerlijk om zomers buiten in de tuin te eten. Nu met de mooie zomers in Nederland doen we het ook steeds vaker en ook dan willen we de tafel natuurlijk mooi aankleden om het ultieme vakantie gevoel te krijgen. Daarom geven we hier 8 tips voor een mediteraan gedekte zomertafel.

Dienblad van riet op de zomertafel
Casa cubista- groen/wit servies

Tapas hapjes vooraf

Om optimaal te genieten van de mooie avond wil je zo lang mogelijk tafelen. Begin daarom met een lekker drankje en een paar kleine tapas hapjes vooraf. Deze kun je in kleine schaaltjes en kommetjes serveren. Handig en ook mooi is het om het op een dienblad te zetten wat op tafel staat als de gasten aan tafel gaan en zo in een keer weggehaald kan worden als het diner geserveerd wordt.

Lekker buiten eten met kaarslicht
Rieten brood mand op tafel

Riet als sfeermaker

Riet of palmblad is een natuurlijk materiaal en geeft een warm tropische sfeer op tafel. Rieten placemats zijn ideaal, je hebt geen tafelkleed nodig en de tafel is toch meer aangekleed. Je kunt ook kiezen voor een loper over het midden van de tafel.  Plaats hier en daar brood in rieten mandjes op tafel. Goud op kandelaren of waxinelichtjes reflecteerd het kaarslicht en geeft een feestelijk gevoel. 

Kaarslicht op tafel

Bij een zomerdiner hoort natuurlijk kaarslicht. Hoe meer kaarslicht hoe sprookjesachtig de avond is. Maak een leuke mix van  verschillende kandelaren en waxineglaasjes, dat verspreid het licht mooi over de hele tafel. Goud op kandelaren of waxinelichtjes reflecteert het kaarslicht nog eens extra op tafel.

De zomertafel dekken
Servet vouwen voor de zomertafel

Frisse bowl voor een zomerfeest
Waterkaraf met munt en citroen

Een mooie karaf op tafel

Vergeet niet om water op tafel te zetten, zeker op een warme zomer dag. Zet minimaal twee karaffen met water op tafel en doe er voor de smaak bijvoorbeeld een takje munt en een plakje citroen in. Niet alleen is dit heel decoratief op tafel maar ook lekker fris, het geeft een subtiel smaakje aan het water.

Ook een leuk idee is om een frisse fruit bowl te maken, met of zonder alcohol en deze te serveren voordat de gasten aan tafel gaan.

 

 

 

     Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.