Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Gerechten presenteren

fonduebord nieuwe stijl

Je herkent ze vast wel de fondueborden uit de jaren 70. Ze zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten en zijn weer helemaal hip. Door hun handige vakverdeling ook heel leuk om  andere gerechten op de serveren. Je hebt gelijk een originele presentatie!

fonduebord met rauwkost
Vintage fondueborden

Kaasfondue

Oorspronkelijk waren de fondueborden gemaakt voor vlees fondue. In elk vakje ging een ander sausje om het vlees in te dopen, maar ook voor kaasfondue zijn de borden super handig. In plaats van sausjes, kun je verschillende soorten rauwkost op het bord leggen, bijvoorbeeld kleine tomaatjes, champignons, stukjes komkommer en reepjes paprika in vrolijke kleuren. Dopen maar!

Rauwkost salade

Of maak een mooie salade op een fonduebord voor een zomers lunch. Denk aan verschillende soorten rauwkost met een humus dip en een klein geroosterd geitenkaasje erbij.
Snij de groentes eens over de lengte in plaats van overdwars dan komen de vormen mooier uit en het staat heel decoratief. Je kunt ook zo’n mooi opgemaakt fonduebord op tafel zetten bij de borrel.

moederdag ontbijt op vintage fonduebord

Moederdag ontbijt

Naast de bekende ronde fondueborden zijn er ook vierkante variaties. Zo maakten wij op dit vierkante fonduebord een ontbijt voor Moederdag, met yoghurt in het schaaltje en een hartje van boter. Als je en B&B hebt, dan kan dit ook een mooie, originele manier zijn om een ontbijt voor je gasten te serveren.

Vintage fonduebord stylen
Vintage fonduebord voor Tapas

Tapas op een fonduebord

En als laatste is het natuurlijk ook super geschikt voor kleine tapas hapjes of een grand dessert met vers fruit, een klein puntje taart en een mooie mouse in een vintage glaasje.

Wat je ook kiest, zorg dat het gerecht spannend en afwisselend wordt door te kiezen voor hapjes of groentes met verschillende vormen en door af en toe de hoogte in te gaan, bijvoorbeeld een torentje te maken van groentes of fruit met een cocktailprikker erin of een klein glaasje of kommetje op het bord te zetten met een dip of een soepje erin. De mogelijkheden zijn oneindig. Veel serveer plezier!

Heb je geen zin om alle kringloopwinkels af te lopen op zoek naar fondueborden dan komt het mooi uit want wij hebben dat al voor jou gedaan, de mooiste exemplaren vind je hier in onze webshop.