Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Kerst

Een Scandinavische kersttafel

Scandinavisch kersttafel

Hou je van wit en rust dan is deze Scandinavische kersttafel vast iets voor jou.
Gedekt met natuurlijke materialen als linnen, metaal, aardewerk en hout, en heel veel kaarsen voor een sprankelende sfeer. De basis is een licht grijs linnen tafelkleed en servetten, wit servies en wit vintage glaswerk. De accenten zijn hout, goud en een toefje eucalyptus!

klein serveerschaaltje van hout
Kerstdecoraties van klei

Klein amuse schaaltje

Verras je gasten met een kleine amuse op deze houten xs schaaltjes. Dit kun je vast klaarzetten voordat de gasten aan tafel gaan. Het servet kun je onder het houten schaaltje leggen, dat verzacht de harde materialen.
De ster steek je gemakkelijk met een koekjes vorm uit bladerdeeg. Strooi er een beetje geraspte kaas en zwarte sesamzaadjes op en bak het kort in een warme oven. Leg het op een takje rozemarijn en je bent klaar.

De klassieke kandelaar

Een klassieke 5-armige kandelaar in een nieuw jasje en handgemaakt in Nederland, prachtig op de kersttafel. Je kunt de kandelaar versieren met een enkel takje eucalyptus die je in een kransje draait en kleine sterren en boompjes van klei die je er met een dun gouddraadje aan vast maakt. Deze kleine sterren en boompjes steek je eenvoudig met koekjes vormen uit DAS klei (lekker makkelijk, hoeft niet in de oven). Vergeet er niet van te voren een gaatje in te prikken met een cocktailprikker.

 

kandelaren en kaarsen voor de kersttafel
Kleine serveerschaal met steel van hout

Sprankelend kaarslicht

De tafel is heel rustig van kleur dus je kunt helemaal uit je dak gaan met kaarsen en waxinelichtjes om het in sprankelende kerstsfeer te brengen. Met wit glas en goud accenten blijft het heel transparant en het goud zal mooi schitteren in het kaarslicht. Je kunt er eventueel nog eucalyptus takken tussen leggen en een klein lichtsnoer. De kandelaar is ook een vaasje als je de houder eraf haalt.

Persoonlijk koffie schaaltje

Ook het koffiemoment wil je natuurlijk speciaal maken, zeker als je dit jaar met een kleine groep bent, kan dat heel goed. Denk aan een persoonlijk kopje koffie op een klein schaaltje met een selectie versgebakken koekjes en ambachtelijke bonbons. Succes verzekerd. Een fijn en goed uitgelegd recept voor de klassieke kerstkoekjes met gember vindt je bij Silvies kitchen

kerstdecoraties op tafel

D.I.Y. kerstdecoratie

Zet op elk bord een kleine decoratie en verras je gasten.  De blokjes maak je van zelfdrogend klei van DAS, prik met een cocktailprikker een gaatje erin. Niet te klein, het klei krimpt nog tijdens het drogen. Laat een nacht drogen. Spuit een paar trosjes bessen van de klimop goud of kies een bloem en steek deze samen met een takje groen in het blokje. De gasten kunnen het na afloop mee naar huis nemen.

Foto kerstdecoratie: Anita’s homeblog