Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Inspiratie Kerst

De kersttafel dekken in winterpastels

Kersttafel dekken in winterpastels

Hou jij ook zo van zachte pastels in huis. Je kunt er ook de kersttafel mee dekken, hier laten we zien hoe mooi dat kan zijn. De basis is het mooie tafellinnen van Gabrielle Paris.

Kersttafel dekken in winterpastels

Servies en linnengoed op elkaar afstemmen.

Als je de kersttafel in winterpastels gaat dekken dan wil je misschien niet gelijk een nieuw servies kopen. Je kunt er wel voor kiezen een tafelkleed en servetten in een zachte pastel te kopen.  Heb je wit of ecrukleurig servies dan combineert dat heel mooi met vergrijsde pastels. Bovendien zijn deze kleuren in de zomer ook heel mooi. Dit gewassen linnen tafelkleed en de bijpassende servetten hebben een zacht poeder roze kleur die heel mooi combineert met neutralen. Ga je de tafel dekken, geef het servet een nonchalante draai, leg het op het bord en een kant mooi over de rand van de tafel hangen. Een klein kersthanger erop en je bent klaar. 

Tafeldekken in winterpastels
15 x servet vouwen- idee 9

Combineer pastels met neutralen

Is een roze tafelkleed te heftig dan kun je ook alleen de servetten kiezen in de kleur en deze combineren met een wit, mistgrijs of naturel linnen tafelkleed.  De servetten zullen dan mooi uitkomen en een accent op de tafel geven. Ook hier zie je een decoratieve manier om het servet te vouwen. In onze blog 10x servet vouwen lees je hoe je dit doet en vindt je meer servetvouw ideeen. Kies voor kerstdecoraties en accessoires op tafel voor goudtinten, dit kleurt mooi met pastels en geeft een beetje glans aan de tafel. 

Naturel linnen tafelkleed
kleine kandelaar van beton

Kaarslicht op tafel

Je hoeft niet altijd voor grote hoge kandelaren te gaan op de kersttafel, soms is klein en subtiel net zo mooi. Zoals de kleine potloodkaarsen die je her en der in kleine kandelaren van beton op tafel kunt zetten. De kaarsen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar ook in zacht roze.  Of zet er één bij elk bord. 

Kleine waxine lichtjes doen het ook altijd goed en nemen ook het zicht op tafel niet weg.

De slinger met gouden sterren is van metaal die kun je slingerend over tafel leggen. Het reflecteert het kaarslicht op tafel en geeft een feestelijke sfeer. 

waxinehouder in bloem vorm


    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.