Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Origineel serveren

fonduebord nieuwe stijl

Je herkent ze vast wel de fondueborden uit de jaren 70. Ze zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten en zijn weer helemaal hip. En wie zegt dat je ze alleen voor fondue kunt gebruiken? Door de handige vakverdeling zijn de fondueborden ook super leuk om  andere gerechten op de serveren. Je hebt gelijk een originele presentatie!

fonduebord met rauwkost
Vintage fondueborden

fonduebord voor Kaasfondue

Oorspronkelijk waren de fondueborden gemaakt voor vlees fondue. In elk vakje ging een ander sausje om het vlees in te dopen, maar hou je meer van kaasfondue dan kun je daar de fondueborden evengoed voor gebruiken. In elk vakje kun je ander rauwkost leggen, denk aan kleine tomaatjes, champignons, stukjes komkommer en reepjes paprika in vrolijke kleuren. Dopen maar!

fonduebord voor een salade 

Je kunt een fonduebord ook gebruiken om op een originele manier een salade te serveren als voorafje of als lunch als je gasten wilt verwennen. Denk dan aan verschillende soorten rauwkost met een humus dip en een klein geroosterd geitenkaasje erbij.
Snij de groentes eens over de lengte in plaats van overdwars dan komen de vormen mooier uit en het staat heel decoratief. Je kunt dit ook op tafel zetten bij de borrel. 

moederdag ontbijt op vintage fonduebord

Fonduebord voor een origineel ontbijt

Naast de bekende ronde fondueborden zijn er ook vierkante variaties. Zo maakten wij op dit vierkante fonduebord een klein ontbijt met yoghurt in het schaaltje en een hartje van boter. Hier kun je een geliefde mee verwennen of je moeder op moederdag.  Heb je een B&B, dan kan dit ook een originele manier zijn om een ontbijt voor je gasten te serveren.

Vintage fonduebord stylen
Vintage fonduebord voor Tapas

Fonduebord voor tapas

We hadden het al eerder over de borrel. Je kunt de fondueborden gebruiken voor rauwkost met een dip maar ook tapas kun je er mooi op serveren. Geef ieder een eigen bord met een variatie aan tapas of zet een paar fondueborden centraal op tafel met op elk bord andere tapas. Ze kunnen als schaal rondgedeeld worden. 

 

Fonduebord voor een grand dessert 

Last but not least. Verras je gasten na een heerlijk zelfgemaakt diner met een grand dessert op een fonduebord met vers fruit, een klein puntje taart en een mooie mouse in een vintage glaasje.

Een fonduebord mooi opmaken

Wat je ook kiest, zorg dat het gerecht spannend en afwisselend wordt door te kiezen voor hapjes of groentes met verschillende vormen en door af en toe de hoogte in te gaan, maak bijvoorbeeld een torentje van groentes of fruit met een cocktailprikker erin of zet een klein glaasje of kommetje op het bord  met een dip of een soepje erin.

De mogelijkheden zijn oneindig. Veel serveer plezier!

Geen zin om alle kringloopwinkels af te lopen?

Dat komt mooi uit want wij hebben dat al voor jou gedaan, de mooiste exemplaren vind je hier in onze webshop.