Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
De Paastafel

10 styling tips voor de Paas tafel

Tien simpele tips voor de Paastafel. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een beetje Paas sfeer op tafel te brengen. Een servet mooi vouwen, een bloemetje op tafel of een ei versieren doet al heel veel en is zo klaar!

Linnen tafelkleed en servet Gabrielle Paris
Pasen met vintage servies

Tip 1: Tafellinnen als basis

Een tafelkleed en servetten kleden de tafel mooi aan en brengen gelijk een feestelijke sfeer op tafel. Kies je voor een naturel-kleurig tafelkleed en servetten dan heb je er lang plezier van. Het is tijdloos, verveelt niet en past bij alle kleuren servies. Je kunt een servet nonchalant tussen de borden leggen en over de rand van de tafel laten hagen, dit geeft een nonchalant chique sfeer.

Tip 2: d.i.y servet bandje

Een kleine versiering op een servet kan al genoeg zijn voor de Paastafel. Rol het servet op, strik het vast met een mooi lintje en steek er een bloemetje tussen.

Als je er iets meer werk van wilt maken kun je gevlochten bandje maken. Je maakt het heel simpel met huis, tuin en keuken touw. Neem 6 strengetjes touw die even lang zijn. Leg aan de bovenkant een knoop. Verdeel de strengen in 3 x 2 strengen en maak een vlecht van de strengen. Leg onderaan nogmaals een knoop. Eventueel kun je de lengtes op maat knippen als die niet gelijk zijn.

Paas haas van servet
Serveer idee voor een gekookt eitje

Tip 3: Paashaas vouwen van een servet

Zó lief deze paashaasjes op tafel. Leuk om samen met de kinderen te maken. Het is even een paar keer oefenen maar zeker niet moeilijk. Ik maakte ze naar aanleiding van dit filmpje wat ik op Pinterest vond. Ik geef je wel een paar tips mee:

  • gebruik een vierkant servet van stevig katoen of linnen zodat het wat body heeft.
  • Strijk het servet in vorm na elke handeling
  • ik heb beide kanten aan de binnenkant onzichtbaar vastgezet met een klein veiligheidsspeld dan bleef het net iets beter zitten.

Tip 4: Theepot op tafel

Ik vind een theepot op een gedekte tafel net iets leuker dan gekookt water en theezakejes, maar dat is natuurlijk persoonlijk.  Ga je voor de theepot, kijk dan eens naar vintage theepotten die zijn vaak heel bijzonder mooi van vorm.

Tip 5: klein persoonlijk ontbijt

Ben je alleen of met z’n tweeen met Pasen en hoef je geen uitgebreid gedekte paastafel, dan kun je het ook klein aanpakken. De schaaltjes van Studio Ro Smit zijn hier ideaal voor. Het heeft net genoeg ruimte voor een kopje koffie en een lekker broodje ernaast of zoals hier een hardgekookt eitje. Leg er een servet bij met een mooie bloem of tak en het is af. Zo wil je lief wel verrast worden op Paasochtend toch?

Paastak in gouden vaas
vintage groen servies voor Pasen

Tip 6: Voorjaarsbloemen op tafel

Een vaas met bloemen is altijd fijn en decoratief op een gedekte tafel. Ik koos hier voor katjes takken die net aan het ontluiken zijn met een paar narcissen ertussen. Meer heb je vaak niet nodig want je wilt ook niet dat het in de weg staat. De vaas vond ik in de Kringloop winkel en heb ik deels goud gespoten. Dit kun je ook zelf heel makkelijk doen. Plak het deel af wat je niet gespoten wilt hebben met afplaktape. Spuit de rest goud met een spuitbus, verkrijgbaar o.a. bij Pipoos.

Tip 7: alternatief eierdop

Een hardgekookt ei hoef je niet altijd in een eierdop te zetten, Kijk even in je servieskast, misschien heb je nog een mooi glaasjes waar het in past. Soms kan het je verrassen wat je in de kast hebt staan.

Tip 8: simpel servet vouw idee

Nog een mooie, eenvoudige manier om een servet te vouwen voor de Paastafel. Vouw één hoek van het servet naar de andere kant, maak het losjes vast met een lintje en steek er een bloemetje tussen. Hier zie je hoe mooi een servet in een contrast kleur kan zijn.

vintage servies met Pasen
Vintage servies op de Paaltafel

Tip 9: Paas ei versieren

Geen zin om eieren te verven of schilderen of servetten te vouwen? Zo kan het ook. Een touwtje heb je altijd ergens wel liggen en een takje knip je uit de tuin of tijdens een wandeling.

tip 10: Een tafelloper voor twee

Hou je niet van tafelkleden, dan kun je ook voor een tafelloper kiezen. Deze kun je overdwars leggen voor twee personen. Het verbind de servies delen en maakt het één geheel, bovendien is de tafel dan toch net iets meer aangekleed. De lopers van Studio Ro Smit hebben een mooi rafelrandje wat net een leuk accent geeft.    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.