Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Pasen

High tea voor Pasen

Paastafel dekken tips

Tafelstyling voor Pasen

Tafel en gerechten op elkaar afstemmen

We wilden vooral een vrolijk gedekte tafel met decoratieve gerechten.
De muur in de woonkamer van Nancy heeft een prachtig aubergine kleur waar kleuren als geel en oranje mooi bij combineren.

Als je kiest voor kleurrijke gerechten dan komen ze mooier uit op een rustig gedekte tafel en daarom kozen we voor een licht grijs linnen tafelkleed en het witte servies van Studio Ro Smit. Zachte kleur accenten brachten we aan met servetten, de gevlochten broodmand en kaarsen.

Toen alles op tafel stond waren we zó blij. Het geheel was kleurrijk en toch rustig en de recepten waren echt super lekker, want natuurlijk hebben we na de shoot alles zelf getest.

Naast alle lekkere High tea gerechten was het ‘smaak’ water een groot succes. Handig is als je daar een groot karaf voor hebt. Je vult het met water, stukjes cantaloupe meloen, plakjes aardbeien en een paar takjes munt. Maak het even van te voren klaar en de smaakjes trekken heerlijk in het water.

De tafel sfeervol dekken voor Pasen

We brachten laagjes aan met het servies. De zwarte houten onderborden, een tikjes stoer en informeel zijn perfect voor een lunch of brunch, boven dien zorgen ze dat de witte borden extra uitkomen. Heb je een iets groter onderbord dan past er ook nog een eierdopje en eventueel bestek op.

Tip: Leg de linnen servetten als een placemat onder de borden en laat ze een stukje over de tafelrand hangen. De kleur van de servetten geeft een mooi kleuraccent op tafel. Je kunt eventueel papieren servetten erbij leggen.

Boven de tafel hangt een grote Magnolia tak met papieren eieren eraan gehangen op verschillende hoogtes. Hoe je dit doet lees je hier.
Kun je niets boven de tafel hangen dan kun je ook een vaas met takken op tafel zetten en daar de eieren in hangen.

Paaseieren verven
Tafeldekken voor Pasen
Paashaas vouwen van servet

Paaseieren verven

De voorpret voor de High tea begon al met het verven van eieren. Deze Paaseieren hebben we geverfd met natuurlijke kleurstoffen zoals rode uienschillen, turmeric en bieten. De eieren zijn van te voren hardgekookt en zijn gewoon eetbaar.

Leg de Paaseieren in een mooi schaal op tafel met chocolade eitjes ertussen. of maak een paashaasje van een servet voor op het bord. Rol het servet strak op, vouw het rondom het ei en zet het vast met een touwtje.

De vrolijke kleuren van de eieren komen terug in de verschillende humus dips die Nancy maakte bij de warme broodjes. De kleine handgemaakte schaaltjes zijn ideaal voor dit soort dips.

K'Willeminhuis etagere

Een etagere vol lekkers mag niet ontbreken

Een High tea is natuurlijk niet compleet zonder etagère met de lekkerste hartige en zoete hapjes. Wist je dat je een etagere opbouwt van hartige hapjes onderop naar zoet bovenop? Officieel is dat ook de volgorde waarin je ze opeet.

Op de onderste laag begin je met hartige sandwiches. Kies hier voor mooie vormen en kleuren en houdt ze vooral klein. Ze komen dan extra mooi uit op de etagere en zijn onweerstaanbaar. Wij kozen voor witte sandwiches met radijs in de vorm van roosjes, zalm en komkommer sandwiches ingepakt met een viooltje en stapel sandwiches van roggebrood met ham en komkommer.

Op de middelste laag de scones die je natuurlijk serveert met clotted cream en jam. Je kunt de de clotted cream en jam in kleine vintage glaasjes serveren, dan komen de kleuren mooi uit. Je eindigt tenslotte bovenop met zoet.

De etagère van K’willeminhuis is een prachtig ontwerp uit Nederland gemaakt van metaal door mensen met een beperking. Echt een eye-catcher op tafel! Hij is ook in zwart verkrijgbaar.

De recepten van de sandwiches heeft Nancy voor je uitgeschreven en vind je hier.

De Paastafel dekken in sfeer
De klassieke kandelaar K'Willeminhuis

Paasbroodjes en kaarslicht

Het zijn vaak de kleine styling details die een gedekte tafel speciaal maken. Zoals de hier de strikjes om de cinnabunnies . Ook de broodjes met ei en zalm worden ingepakt met een strik voordat ze de oven in gaan. Mooie pakketjes met een verrassing als je ze opensnijdt. Succes verzekerd.

Ik ben echt een koffie leut en drink mijn cappuchino het liefst in de handgemaakte koffiekopjes van Studio Ro Smit maar thee mag natuurlijk niet ontbreken bij een High Tea. Zet het op tafel in mooie vintage theepot.

Vergeet tenslotte niet het kaarslicht op tafel. Deze 5-armige kandelaar van K’Willeminhuis is speciaal gemaakt voor kleine potloodkaarsen. Een mooie klassieker in een modern jasje.

Gedraaide kaarsen zijn dé trend dit jaar en begrijpelijk, ze zijn zo decoratief en in vele kleuren verkrijgbaar. Wij kozen voor de kleur nature omdat de kleur mooi terugkomt in het gouden randje van de glazen kandelaar.

Wij hopen dat je veel inspiratie hieruit kunt halen voor je eigen Paastafel en wensen je hele gezellige Paasdagen.    

Anja & Nancy

Recepten en d.i.y. beschrijvingen

Alle recepten en diy beschrijvingen vind je binnenkort op de site van Onshaarlemsehuisje van Nancy.

 

producten uit de webshop

Hier vind je alle producten uit de webshop bij elkaar die we voor deze Paastafel gebruikt hebben. 

 

Fotografie: Lotte van Uittert    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.