Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Presenteren

10 tips voor Pasen

 Tien simpele tips om de tafel in Paas sfeer te brengen. Misschien ben je dit jaar met veel minder mensen dan je gewend bent met Pasen maar juist nu is het fijn om het thuis en aan tafel gezellig voor elkaar te maken.
Hopelijk kunnen deze tips daarbij helpen.

Linnen tafelkleed en servet Gabrielle Paris
Pasen met vintage servies

Tip 1:
Een tafelkleed en servetten kleden de tafel mooi aan en brengen gelijk een feestelijke sfeer op tafel. Je kunt het servet tussen de borden inleggen en over de rand van de tafel laten hangen voor een geklede, chique sfeer, maar ook simpel oprollen op het bord met een takje of bloemetje erop heeft al veel effect.  Kies je voor een naturel kleurig linnen tafelkleed dan heb je er heel lang plezier van, het is tijdloos en past bij alle kleuren servies.

Tip 2:
Het gevlochten bandje om het linker servet maak je heel simpel zelf met huis, tuin en keuken touw.
Neem 6 strengetjes touw die even lang zijn. Leg aan de bovenkant van de strengen een knoop. Verdeel de strengen in 3 x 2 strengen en maak een vlecht van de 3 strengen. Leg aan het einde van de vlecht nog een knoop. Eventueel kun je de uiteinden op lengte bijknippen als die niet gelijk zijn.

 

Paas haas van servet 
Vintage eierdop

Tip 3:
Zó lief deze Paas haasjes op tafel. Nu de kinderen hele dagen thuis zijn is het misschien leuk deze samen te maken. Het is niet moeilijk. Ik maakte ze naar aanleiding van dit  filmpje wat ik op Pinterest vond, waar het duidelijk in uitgelegd wordt. E
en paar tips:

  • Gebruik een vierkant servet, liefst van stevig katoen of linnen zodat het wat body heeft.
  • Strijk de servet in vorm na elke handeling
  • Ik heb beide kanten onzichtbaar aan de binnenkant vast gezet met een klein veiligheidsspeld, dan bleef het net iets beter zitten.

Tip 4:

Een theepot op tafel staat voor ouderwetse gezelligheid. Toch veel leuker dan de doos met theezakjes op tafel en veel duurzamer!

Tip 5:
Ben je met z’n tweeën en hoeft een uitgebreid ontbijt of brunch niet van jou, dan kun je ook kiezen voor een klein ontbijt op bed. De schaaltjes van Studio Ro Smit zijn hier ideaal voor je. Het heeft net genoeg ruimte voor een kopje koffie en een lekker broodje ernaast of zoals hier een hardgekookt eitje.  Leg er een servet bij met een mooie bloem of tak en het is af.
Zo wil je lief wel verrast worden op Paas ochtend toch?

 

Paastak in gouden vaas
vintage groen servies voor Pasen

Tip 6:
Een vaas met een paar takken op tafel is altijd fijn om lente of de paas sfeer op tafel te brengen. Ik knipte een paar katjes takken die net aan het ontluiken zijn en stak er en paar narcissen bij, meer heb je vaak niet nodig.
De vaas vond ik in de kringloop en heb ik deels goud gespoten.  Ik vond het goud wel fris bij het lichte groen en wit van de takken. Dit kun je ook zelf heel makkelijk doen, maar heb je daar geen zin in dan vind je er hier een paar in de shop.

Tip 7:
Een hardgekookt eitje hoeft niet altijd in een eierdopje gegeven te worden. Kijk even in je kast of je niet een leuk glaasje hebt waar je ze in kunt plaatsen. Soms verrast het je wat je nog in de kast hebt staan.

Tip 8:
Nog zo’n eenvoudige manier om de servet te vouwen. Eén hoek van de servet naar de andere kant leggen en vastmaken met een lintje. Durf soms voor een kleuraccent te kiezen. Hier zie je wat een vrolijk gekleurd servet kan doen op tafel.

 

Decoratie op ei voor Pasen
Vintage servies op de Paaltafel

Tip 9:
Geen zin om eieren te beschilderen of servetten te vouwen. Zo kan het ook, een touwtje heb je altijd wel ergens liggen en een mooi takje knip je uit de tuin of tijdens een fijne wandeling.

Tip 10:

Heb je een lange tafel maar ben je dit jaar maar met z’n tweeën, dan kan een loper op tafel mooi zijn. Als je het overdwars legt verbindt het de serviesdelen en maakt het een geheel. Je kunt het over een tafelkleed heen leggen op direct op tafel.  Hier geeft het ook een mooie kleurvlak onder het servies waardoor het mooi loskomt van het tafelkleed.

 


Shop de stijl

Linnen tafelkleed en servet Gabrielle Paris

Linnen servet
€ 9,95

vintage theepot bruin

Vintage theepot
€ 18,95

Vintage groen bord, Colditz

Vintage klein bord van Colditz
€ 5,95 

Denby Langley, England theepot en kop en schotels

Vintage theepot
€ 32,50

vintage houten eierdopjes

Vintage eierdopjes per 2 st.
€ 3,95

vintage vaas van glas met gouden coating

Vintage vaas
€ 9,95

 

     Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.