Verzending binnen 1-2 dagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Presenteren Recepten

decoratieve grissini’s

 

grissini's op bord 
grissini's met menu

Met een bundeltje grissini’s heb je een leuk persoonlijk accent op je mooi gedekte tafel. De gasten kunnen genieten van de knapperige Italiaanse soepstengels terwijl jij de laatste hand legt aan het voorgerecht  Ze zijn niet alleen decoratief door hun ambachtelijke uitstraling maar zijn ook heel lekker door toevoeging van zeezout en rozemarijn. Het recept voor de grissini’s vonden we op de inspirerende blog van Flowers in the salad. Ze zijn vrij eenvoudig te maken maar het is even een handigheidje dus wel aan te raden het eerst een keer uit te proberen. Je kunt de grissini’s goed bewaren in een afgesloten vershouddoos, dus als je ze een dag van te voren maakt heb je er de dag zelf geen omkijken meer naar.

Tafelstyling tips:

  • Leg het servet in de lengte gevouwen tussen het servies, hierdoor breng je niet alleen afwisseling in materiaal en kleur tussen de borden maar het valt ook mooi als kleur accent over het tafelkleed.
  • Combineer gerust verschillende stijlen en materialen: brocante bestek met modern servies, vintage rookglas en houten accessoires.
  • Leuk idee: vintage houten pindabakjes met grofzeezout en een takje rozemarijn.
  • Maak het bundeltje grissini’s nog persoonlijker door er een handgeschreven naamkaartje aan te bevestigen.

 


Recept

knapperige Grissini’s met rozemarijn

In het originele recept wordt spelt meel gebruikt, wij hebben gewone tarwe bloem gebruikt en dat was ook prima.

Voorbereiden: 40 min
Wachttijd: 6 uur
Bereiden: 10 min

grissini beeld met menu

Ingrediënten:

  •  350 gram speltmeel
  • 1 tl droge gist
  • 1,5 EL versgemalen peper
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl Knoflook, geperst
  • 1,25 tl Zout
  • 2 tl verse Rozemarijn of tijm ,fijngehakt
  • 220 ml Water
  • 2 scheuten Worcestershire sauce of Tabasco
  • 1 tl zoete Paprika poeder
  • Grof zeezout
  • Maizena
  • 2 EL Olijfolie

Het deeg maken:

  1. Meel, gist, peper, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, zout, rozemarijn en paprikapoeder in een kom mengen.
  2. Water en Worcestershire sauce toevoegen en het geheel met handen of keukenmachine tot een soepel deeg kneden en in een mooie bol kneden.
  3. In een kom die groot genoeg is voor de deegbol 1 el olie schenken. Hierop het deeg leggen en de bovenkant van het deeg met nog 1 el olijfolie bestrijken. De kom met vershoudfolie afdekken en minstens 6 uur of overnacht in de koelkast zetten.

Bereiden:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder hitte. Twee bakblikken vast klaarzetten bekleed met bakpapier. Het werkvlak met een beetje maïzena bedekken. Let op niet te dik, dit blijft straks op de Grissini’s zitten en dan kan het teveel zijn.
  2. Het deeg in vier gelijke delen verdelen. Een deel met een deegroller op het werkvlak uitrollen tot een langwerpige lap van 2 mm dik. Het deeg mag niet breder worden dan de breedte van het bakblik, dit is de uiteindelijke lengte van de Grissini.
  3. Met een pizzaroller c.a. 5 mm brede repen afsnijden. Deze repen met wat ruimte tussen elkaar op het bakblik leggen. Pas op  dat de repen niet uitrekken bij het overbrengen naar de bakplaat. Deze delen worden dan dunner en zullen eerder aanbranden in de oven.
  4. De deegrepen op het bakblik met een beetje water besproeien (bv met een plantenspuit) en met zeezout bestrooien.
  5. Het bakblik in de oven schuiven en in de voorverwarmde oven 10 tot 15 minuten bakken, tot dat ze een mooie licht bruine kleur krijgen. Ondertussen het tweede bakblik klaarmaken
  6. Als de Grissini’s goed zijn, uit de oven halen en voorzichtig met bakpapier van het bakblik afhalen zodat ze niet verder bakken door de warmte van het blik.
  7. Laat ze goed afkoelen. Je kunt ze in een afgesloten blik of vershoudbak goed bewaren.