Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Presenteren

fonduebord nieuwe stijl

Je herkent ze vast wel de fondueborden uit de jaren 70. Ze zijn weer helemaal leuk en door hun handige vakverdeling ook goed voor andere gerechten gebruiken dan alleen fondue en je hebt gelijk een originele presentatie!

Oorspronkelijk waren deze borden voor vlees fondue gemaakt, elk vakje voor een ander sausje om het vlees in te dopen, maar ook voor kaasfondue zijn de borden super handig. In plaats van sausjes, kun je verschillende soorten rauwkost op het bord doen: kleine tomaatjes, champignons, stukjes komkommer, en reepjes paprika in vrolijke kleuren en op één vakje een glaasje met korte soepstengels, en dopen maar!

fonduebord met rauwkost 2

 

En zo kun je ook een salade als voorgerecht of een lunch opmaken, denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten rauwkost met een humus dip en een klein geroosterd geitenkaasje erbij. Snij de groentes eens over de lengte in plaats van overdwars dan komen de vormen mooier uit en het staat gelijk heel decoratief. Je kunt ieder een eigen bord geven of twee centraal zetten op tafel om te delen bij de borrel.

Naast de bekende, ronde fondueborden zijn er ook verschillende vierkante variaties. Zo maakten wij op dit vierkante bord een ontbijtje op voor moederdag, met een yoghurt in het schaaltje en een hartje van boter. Als je en B&B hebt, dan kan dit ook een mooie, originele manier zijn om een ontbijt voor je gasten te presenteren.

moederdag ontbijt op vintage fonduebord

En als laatste is het natuurlijk ook super geschikt voor kleine tapas hapjes of een grand dessert met vers fruit, een klein puntje taart en een mooie mouse in een vintage glaasje.

Wat je ook kiest, zorg dat het gerecht spannend en afwisselend wordt door te kiezen voor hapjes of groentes met verschillende vormen en door af en toe de hoogte in te gaan, bijvoorbeeld een torentje te maken van groentes of fruit met een cocktailprikker erin of een klein glaasje of kommetje op het bord te zetten met een dip of een soepje erin. De mogelijkheden zijn oneindig. Veel serveer plezier!

 

sfeer groen fonduebord
sfeer groen fonduebord

 

Heb je geen zin om alle kringloopwinkels af te lopen op zoek naar fondueborden dan komt het mooi uit want wij hebben dat al voor jou gedaan, de mooiste exemplaren vind je in onze webshop.

 


Shop de stijl

Fonduebord Royal Goedewaagen

Vintage fonduebord
€ 4,95 

Vintage fonduebord, Faience

vintage fonduebord “Faience”
€ 4,95

vintage fonduebord Gien okergeel

Vintage fonduebord
€ 3,95

vintage fonduebord oker met vork

Vintage fonduebord met sierrand
€ 4,95 

vierkant vintage fonduebord bruin

Vintage vierkant fonduebord
€ 5,95

vintage fonduebord groen

Vintage fonduebord
€ 5,95