Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Recepten

Cantaloupe granita

Cantaloupe granita

 

Een heerlijk dessert voor de zomer.
Heel makkelijk te maken, lekker verfrissend en mooi van kleur.
Het ijs heeft 5 uur nodig om goed te bevriezen en moet elk uur omgeroerd worden, het is misschien handig het een dag van te voren te maken, dat geeft op de dag zelf ook rust. Het kan een week in de vriezer bewaard worden.
Serveer de granita in een mix van vintage ijscoupes waardoor het er extra feestelijk uitziet.

 


Recept

Cantaloupe granita

nagerecht voor 8-10 personen

 

Nodig:

3 rijpe cantaloupe meloenen zonder pitjes (zie tip)
50 ml gin
sap van 2 limoenen
evt. een paar snufjes suiker ( dit geeft de granita ook een beetje glans)
een paar basilicumblaadjes per coupe als garnering

Bereiding:

  • Pureer voor de granita het meloenvruchtvlees samen met de gin en het limoensap bijna glad in een keukenmachine. Proef en voeg naar smaak wat gin, limoensap en/of suiker toe.
  • Schenk het meloenmengsel in een platte ondiepe diepvriesdoos en zet het 1 uur in de vriezer.
  • Roer het mengsel goed door met een vork en laat in 3-4 uur bevriezen, terwijl je elke half uur de ijskristallen losroert met een vork zodat het vrij glad ijs wordt.
  • Neem de granita 20-30 min voor serveren uit de diepvries zodat hij wat zachter wordt en schep luchtig om met een vork.
  • Schep de granita in schaaltjes of coupes en garneer met een paar blaadjes basilicum.

Tips:

  • Bewaar de meloenen op kamertemperatuur, in de koelkast bederven ze eerder
  • Je kunt de gin in de granita vervangen door wodka of witte rum of helemaal weglaten.
  • Kies voor granita een meloen die goed rijp is. Zelfs een beetje overrijp is geen bezwaar. Het vruchtvlees gaat dan licht gisten (fermenteren) waardoor het langer goed blijft in de vriezer.