Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Recepten

Frambozentaart met pistachespijs

Dit recept voor de frambozentaart met pistachespijs is oorspronkelijk van Floorabella en heeft enige tijd geleden alweer in het tijdschrift Wonen Landelijke Stijl gestaan. Ik kon het recept niet online vinden om naar te verwijzen dus heb ik het voor jullie hier opgeschreven. Alle credit is dus voor Floorabella. Het is sowieso een aanrader om even een kijkje te nemen op haar mooie site

Frambozentaart met pistachespijs

Ingrediënten

400 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram roggemeel
300 gram roomboter
500 gram lichte basterdsuiker
300 gram gepelde pistache noten zonder zout
1 ei
1 el rozenwater
500 gram verse frambozen
1 el poedersuiker
kannetje bloemenhoning

Bereiding:

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg het roggemeel en 200 gram basterdsuiker toe en roer alles goed door met een houten lepel. Snij de boter in kleine klontjes en kneed door het deeg. 

Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Strooi dan wat bloem op een werkvlak en rol het deeg uit tot een grote, rond lap. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen naar binnen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bodem in 45 minuten goudbruin en knapperig.

Maak in tussentijd de pistachespijs. Doe hiervoor de pistachenoten, de rest van de basterdsuiker, het ei en het rozenwater in de blender. Mix het geheel ongeveer twee minuten totdat er een mooie, samenhangende pasta ontstaat.

Haal de taart uit de oven, laat hem 10 minuten afkoelen en besmeer hem met een dikke laag van de pistachespijs. Garneer met wat poedersuiker, de verse frambozen en een flinke scheut geurige bloemenhoning.

Serveer de heerlijke taart op deze mooie zwarte serveerplank.



    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.