Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Recepten

kerststerren bakken

 

kerststerren van bladerdeeg 
kerstworkshop culi 2017

Een makkelijk recept met veel effect! Deze kerststerren en sneeuwvlokken van bladerdeeg zijn in een handomdraai klaar en samen met een “kerst” groen doperwten soepje een leuk voorafje voor de kerst. Je kunt voor elke gast een kommetje soep en bladerdeeg ster op een klein bordje geven of de soep in een klein glaasje serveren en alles samen op één grote schaal presenteren.


Recept

Kerststerren en sneeuwvlokken

Bereiding: 10 min
Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 10 walnoten
  • za’atar kruiden
  • uitsteenvorm in vorm van ster of sneeuwvlok
  • bakpapier

Bereiden:

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden
  2. Bedek de bakplaat met bakpapier
  3. Ontdooi de velletjes bladerdeeg en druk er met de vorm de kerststerren uit.
  4. Leg de kerststerren op het bakpapier op de bakplaat
  5. Bestrijk de sterren met het losgeklopte ei
  6. Doe er de walnoot op en een snufje za’atar.
  7. Bak de sterren in de oven in 15 minuten gaar.

Recept

Romige doperwtensoep

Bereiding: 25 min

Ingrediënten:

  •  1 uitje fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 600 ml groentebouillon
  • 200 gram tuinbonen
  • 450 gram doperwten
  • 1 bakje creme fraîche
  • verse munt
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden:

  1. Fruit de ui zachtjes in de olie.
  2. Voeg er de tuinbonen, doperwten en groente bouillon aan toe
  3. Breng aan de kook en laat het zachtjes 10 to 15 minuten doorkoken
  4. Eventueel naar smaak zout toevoegen
  5. Pureer de soep met een staafmixer
  6. Serveer de soep met een dotje creme fraîche, fijngesneden munt en versgemalen peper