Verzending binnen 1-2 dagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Recepten

Paascakejes met bloesemblaadjes

borden sukha met roze linnen

 

Tijdens onze tafelstyling workshops geven we kleine, culinaire hapjes die in het thema passen van de workshop.
Zo hebben we vorig jaar voor de Paas workshop deze citroencakejes gemaakt. Kleine, decoratieve cakjes, ze zijn namelijk niet groter dan 5 cm, die niet alleen mooi zijn maar ook makkelijk en snel te maken en je kun er veel tegelijk maken. Wij gebruikten een bakvorm voor minimuffins van 24 stuks.  Leuk voor Pasen bij de koffie maar ook een mooi cakje als onderdeel van een hightea bijvoorbeeld. Het originele recept is van Sweat Paul. Hij gebruikt rozenblaadjes, wij vonden bloesemblaadjes mooi passen bij het voorjaar en Pasen.

 


Recept

Citroen cakejes met yoghurt, maanzaad en witte chocola

 

Ingrediënten:

180 gr. suiker
140 gr. gezouten boter
100 gr. Griekse yoghurt
150 gr. patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel maanzaad
1 biologische citroen, alleen de zest

 

Topping:

115 gr. witte smelt chocola
( je hebt echte culinaire smeltchocolade nodig anders
gaat de chocolade alleen maar klonten bij het verwarmen en smelt het niet goed)
30 gr. ongezouten pistachenoten, grof gehakt
gedroogde rozenblaadjes

 

Benodigdheden:

Bakvorm voor kleine cakejes, ingevet

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 190 graden
  • Neem een mengschaal en mix daarin met een mixer de suiker en boter door elkaar tot een romige massa
  • Blijf mixen en voeg één voor één de eieren toe en daarna de yoghurt
  • Neem een spatel en vouw bloem, bakpoeder, maanzaad en citroen zest in het eimengsel
  • Schenk het beslag in de ingevette bakvormpjes
  • Bak de cakejes ongeveer 15 minuten in de oven, gebruik een saté prikker om te kijken of ze gaar zijn en laat ze goed afkoelen.
  • Smelt de chocola au bain-marie op laag vuur, let op dat de chocola niet warmer mag worden dan 40 graden.
  • Dip de cakejes in de chocola of schenk de vloeibare chocola het met een lepel over de bovenkant van de cakejes. Strooi terwijl de chocola nog zacht is de pistache nootjes en rozen blaadjes erover en laat goed afkoelen.