Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
Styling tips

15 x servet vouwen

Een servet is voor ons een onmisbaar styling item op tafel. De tafel kan heel eenvoudig en naturel gedekt zijn, met een mooi gevouwen servet is de tafel gelijk feestelijk. Wij geven hier een aantal simpele voorbeelden met een vierkant servet van 45 x 45 cm.

servet vouw idee 1
servet vouw idee 2
servet vouw idee 3
Servet vouw idee 4
servet vouw idee 5
servet vouw idee 6
Servet vouw idee 7
servet vouw idee 8
servet vouw idee 9
Servet vouw idee 10
Servet vouw idee 11
Servet vouw idee 12
Servet vouw idee 13
Servet vouw idee 14
Servet vouw idee 15

Aan de slag:
Vouw het servet eerst in een basis vorm zoals hieronder aangegeven.
Voor A en B vouw je het servet over de lengte en daarna over de breedte tot een vierkante vorm. Voor C t/m F vouw je het servet diagonaal dubbel met punten naar elkaar toe en vervolgens nog een keer diagonaal. Er ontstaat een driehoek vorm. Leg het vervolgens in de richting van het voorbeeld

vierkant A
diamant B
driehoek c
driehoek D
driehoek E
driehoek F

1.  Vorm C. Steek de linker punten onder het servet door naar rechts en laat de punten aan de rechter kant net onder het servet uitkomen.

2. Vorm B. Leg het servet met de vouw links. Rol het servet vanuit deze hoek op tot een rolletje en knoop vast met een touwtje.

3. Laat het servet ongevouwen. Pak een punt van het servet en leg met deze punt een knoop in het servet, niet te strak, schuif tot de knop op de gewenste plek zit en trek dan zachtjes aan.

4. Vorm B. Leg de vouw links. Rol vanuit deze hoek het servet losjes op tot de breedte van het glas. Vouw de onderkant van de rol een klein stukje dubbel en om naar achteren, waardoor de rol korter wordt en steek het servet in de glas. Knoop een touwtje om het glas en steek er een gras of bloemetje tussen.

5. Vorm A. Vouw het servet over de lengte en leg het onder een kommetje of klein bord met de kant waar de zoom in het servet zit naar de gast toe. leg over de breedte een paar bloemetjes of een mooi takje. 

6. Vorm D.  Vouw de twee rechter punten samen, nonchalant, naar links terug over het servet. Leg er een mooi kransje of bloemetje op.

7. Vorm B.  Leg de vouw aan de linkerkant. Hou de punt boven op zijn plek en vouw de linker punt over het servet naar rechts tot de helft van het servet en vouw vervolgens de rechter punten naar links tot ruim over het linker deel heen. 

8. Vouw het servet 1x dubbel diagonaal. Leg de vouw aan de linker kant. Leg het servet op het bord en laat ong. 1/3 over de rand van de tafel hangen. Vouw de twee punten aan de rechter kant losjes naar links over het servet en weer terug naar rechts, zoals voorbeeld. De punt aan de bovenkant van de lange zijde, wat over het bord heen hangt kun je terug slaan naar achteren en vervolgens een kleiner bord op kommetje op het servet plaatsen. 

9. Vorm B. Hetzelfde als nr. 7 alleen leg je het bestek tussen het servet en een mooi takje of decoratie bovenop het servet.

10. Vorm A. Vouw het servet diagonaal door met de punten naar elkaar toe. Leg het servet tegen een kom aan zoals op de foto en laat de punten aan de rechterkant iets terugvallen naar links. Leg er een mooi tak of gedroogde gras tussen.

11. Vorm A. Vouw het servet dubbel over de lengte. Leg het servet schuin op het bord en vouw de rechter onderkant schuin over naar links. Knoop er een mooi lintje omheen.

12. Vorm F. Leg de vouw aan de rechter kant. Sla de linker punten samen schuin over het servet en laat er overheen steken. Vouw dat wat oversteekt naar links onder het servet. 

13. Vouw het servet over de lengte en nogmaals over de lengte, je hebt nu een lang smal servet. Leg het servet op een bord met de helft over de rand van de tafel. Zet een klein bord of kommetje op het servet en wikkel halverwege het overhangend deel een touwtje om het servet en steek er een gras of bloem tussen.

14. Vorm E. Leg het servet neer met de vouw aan de rechter kant. Sla de linker punten samen over het servet heen naar rechts en terug naar links. Doe dit lekker nonchalant zodat de verschillende lagen mooi los van elkaar komen te liggen.

15. Vorm B. Leg het servet met de vouw naar beneden. Vouw de linker en rechter punt naar de achterkant van het servet met de punten tegen elkaar aan. Leg het bestek op het servet en vouw de zijkanten om het bestek en zet vast met een touwtje of mooi lint. 

     Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.