Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100
0
De tuintafel Inspiratie

Tafeldekken in herfst kleuren

Tafeldekken in herfst kleuren

In de herfst hebben we soms heerlijke zachte dagen waarop we nog buiten kunnen eten.
Met de tuin in warme herfstkleuren is het leuk om ook de tafel in herfstsfeer te dekken. Met warme kleuraccenten en eenvoudige decoraties kun je dat al bereiken. Met deze simpele tips kun je buiten maar ook binnen de tafel dekken in herfstsfeer.

Herfst decoratie op tafel
Tafeldekken in herfst kleuren

Een neutrale basis

Een neutrale basis heb je meestal wel in huis. Zo niet, dan kan ik je dat zeker aanraden. Met naturel gekleurd linnengoed en een wit of naturel gekleurd servies kun je alle kanten op. Door kleuraccenten in accessoires toe te voegen zoals hier de soepkommen, vazen en bloemen uit de tuin tover je de tafel zo om in een andere sfeer. Palmgras, riet en hout zijn mooie stoere materialen die tevens zorgen voor warmte en zachtheid wat helemaal past bij de herfst daarom kozen we voor placemats onder de borden en het mooie broodmandje uit Afrika.

Simpel en altijd mooi is een enkele gras of bloem in een servet steken. Wil je meer kleur kies dan voor een kleurrijke bloem.

 

De accenten: vintage servies

De eye-catchers op deze tafel zijn de vintage soepkommen met hun mooie vorm en bijzonder glazuurwerk. De typische kleuren van de jaren 70 passen perfect bij de herfst en op de rustige basis komen ze extra mooi uit. Door vintage servies met nieuw servies te mixen blijft het eigentijds en creëer je een unieke en persoonlijke sfeer op tafel.  Het rookglas van de vintage glazen geeft een mistige sfeer aan de tafel die helemaal bij de past bij de herfst.

De tafeldekken in herfst kleuren
De tafeldekken in herst kleuren

Herfstdecoraties

Heb jij varens in de tuin? Hiermee kun je hele mooie decoraties maken als je de tafel in herfst sfeer wil dekken. Dit blad is een aantal dagen gedroogd tussen keukenrol en zware boeken. Eenmaal droog is het lichtjes bespoten met goudverf. Je kunt het op een dienblad leggen bij het opdienen van een gerecht of leg er één of meer op tafel als decoratie. Je kunt het ook als placemat onder een bord leggen. De vintage soepkommen hoef je trouwens niet alleen voor soep te gebruiken, op deze manier kun je ook heel leuk een kleine herfst salade serveren als bijgerecht.

 

Glans op tafel met glas

Met glas breng je letterlijk glans op tafel omdat glas het licht op tafel reflecteert. Mixen van materialen, glans en mat, maakt een gedekte tafel dan ook spannender. Dat kun je naast mooie glazen ook creëren met vazen van glas. Het voordeel hiervan is bovendien dat ze transparant zijn en daardoor minder massief op tafel dan vazen van aardewerk. De oranje vaas hier op tafel refecteert het licht in een warme gloed zoals de zon in de herfst vaak ook doet. Zet een paar vazen van verschillende groottes bij elkaar op tafel en vul ze met grassen en/of kleurrijke bloemen uit de tuin in.    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.